Jag vill också.

Dottern vill göra allt mamma gör:


Här kör hon pappas bil, nöjd och glad! Notera att hon är väldigt koncentrerad. Bra Chaufför är hon också :)


Sen började hon även växla. Hon snappar upp mycket, vår lilla duktiga prinsessa. Och skrattar gör hon så ljuvligt när vi är ute och kör.

 

Jag är så otroligt lycklig och stolt över vår dotter, 1 år och ca 7 månader, hon kan så otroligt mycket och älskar att få vara med. Jag vill varje gång jävligt förvånad när jag hör något nytt ord eller namn hon har lärt sig. Igår kväll hackade hon upp sig på Jimmy, ett tag fick han heta Immy, och även mmmy. För er som inte visste så heter hennes farbror Jimmy. Jag är en stolt mamma! ♥

 


Vaknätter.

Inatt var vi inne på Yasmines 3dje dåliga natt, först ut var ju vaccinationsfeber så det var ju förståeligt men sedan efter det så har jag inte det blekaste aning om vad som var felet.

Allt sög, tutten sög, mjölkflaskan sög, vattnet sög.. Mammas famn var lite mittemellan och inte visste hon heller vad hon ville ha. Nå sist och slutligen efter 2½ timme med massage och vaggande somnade hon, 3 timmar senare var vi tillbaka på ruta 1. Jag är en sliten mamma idag, jävligt sliten och det är min första lediga dag.

Men vi gråter ej!
Utan om cirka 1½ timme ska vi iväg på lite shopping, jag och min lilla familj + bästis och hennes fästman! Först borde jag klä på mig, göra mig klar, laga något att äta och väcka dottern. Ja, hon sover ännu och mitt mammahjärta vill inte väcka henne då det var hon som hade en dålig natt.


My dear friend.

En av mina närmaste vänner har åkt iväg till Australien idag, och borta kommer hon att vara i ca 1 månad. Spännande att få höra sen allt hon har fått va' med om och allt hon har sett. Sakna henne något enormt kommer jag att göra men sommardagarna brukar ha en tendens att gå fort förbi så snart är hon hemma igen! :)



The sun just wan't to make me sweat!

9 arbetstimmar, done- semester it is! Dessa 9 timmar toppas nog bland mina svettigaste timmar på denna jord, så jag doftar ej god. Men snart.. Lite disk ska jag få undan och sedan blir det att ta en avsvalkande dusch. Vår lägenhet ser bokstavligen ut som en soptipp, tacka vet jag semester! Och värmeböljan. Så ni vet var ni hittar mig imorgon.

Sola ska jag också försöka hinna med
, men lägenheten i skick först. Näe, hörrni. Jag smälter ihjäl av denna värme, lägenheten är 10 ggr varmare än där ute så ni kan gissa hur jag dör lite inombords. Och nej, jag klagar inte på vår sköna sommarvärme utan på hur solen steker vår lägenhet. Stackars oss.


Hemska nätter.

Och just när jag hade fått börja sova helt ostörd på nätterna så får dottern vaccinationsfeber. Det, om något suger. Här sitter jag och gäspar, om ca 45 minuter ska jag börja traska iväg till jobbet. 9h och sedan semester, i minst 1 vecka iallafall, skönt!

Nå, det är väl dags att väcka lilla hjärtat nu så att hon hinner piggna till lite då farmor kommer efter henne, sen att jag ser hon och hennes far först sent ikväll är en annan femma! MEN, jag är ledig imorgon så no worries. En enkel och god middag ska jag tillreda i väntan på dem.


Huvudvärk.

Jag hade en hemskt huvudvärk igår och än idag håller den i sig, sucky. Dottern har vaccinationsfeber, vilket betyder att det borde gå om till kvällen! Sen att mina planer för ikväll är att slappa i soffan till HIMYM är en annan historia. Skönt att få sluta en timme tidigare, hela kvällen är inte bortblåst då. Som ikväll, ikväll kan jag sitta och titta på HIMYM i 3 timmar före det är dags för att gå och sova, ännu bättre är det att jag får 1 veckas semester nu efter denna Onsdag. Awesomeness.

Nu blir det att packa ihop mina saker och traska iväg till jobbet, hörs sen!


Eller så inte.

I förra inlägget lät det nog som om jag får flera tusen lappar i lön (i wish) men så är inte fallet. Utan jag får nog ett par hundringar, sen ska jag även på en arbetsinterjvu nu denna vecka och förhoppningsvis har jag två sommarjobb då! Extra cash för några timmar i veckan tackar jag inte nej för.

Tumblr_ln9slapzm91qjog53o1_500_large


Livsnjutare.

Jag har stillat mitt sushi need-to-have för en stund framför. Midsommar helgen spenderades hos mormor och morfars mesta delen, barnfria var vi en dag och då hamnade jag att sitta framför ratten nästan hela natten. Inte riktigt något att klaga på av denna helg utom förstås vädret då som var värdelös!

Anyhow räknar jag ner till min 1 veckas semester igen, och då hoppas jag verkligen att vädret är så pass fint så att vi får sitta ut och äta frukost varje morgon! Och när solen skiner så underlättar det ju såna där tråkiga hemsysslor också, 3 flugor på 1 smäll (!!)

Det är inte bara solvädret jag längtar till, utan även till pay day. Då ska jag faktiskt (!!) unna mig själv och lägga en bra stor peng på saker åt mig. (och dottern of course :)) (...och säkert Tobbe också, annars blir han väl lite avis)


Back to work.

Efter en vecka med semester (nästan) så ska jag strax traska iväg till jobbet, tungt! Tur nu det att Tommy Boy kommer och hälsar på mig efter hans tandläkar besök, något att se framemot med andra ord. Sedan hoppas jag att dottern och hjärtat även kommer och hälsar på. Chansen är faktiskt enormt stor :)

Oj hörrni, vad man kan bli glad när kompisarna kommer en efter en och hälsar på! Det, om något really makes my day ♥

Ha en bra dag, så hörs vi senare!


Nätshopping.

Jag försökte på att åka iväg till staden för lite shopping, lite kläder, skor etc åt mig för en gångs skull men lyckan var nog liten när jag märkte hur dåligt det var med kläder som jag ville ha. Så nu tänker jag faktiskt nätshoppa, hoppas hoppas att jag hittar något! Jag är verkligen i behov av nya kläder, dottern likaså (vem är inte? :)) men dottern har turen att va' så bortskämd bland släktingarna så ni kan ju gissa hur det är för henne i den fronten ;)


Todays plans.

Vad kvällen har att erbjuda vet jag faktiskt inte, igår blev det på tal om att åka och fiska med killarna från Komossa aka Måsan. Sen så vet jag inte när gubben kommer hem från jobbet idag men dottern är iallafall inne på sin 3dje timmes sömn nu och själv har jag fått ta en välbehövlig dusch.

Som avslutning på detta inlägg bjussar jag en bild på mig och hjärtat. Ser ni, jag har vinterjackan på. Och just nu, i detta väder skulle jag faktiskt bra kunna dra på mig vinterjackan igen. Vi går mot vinter tider igen här i Finland, känns det som.. Snyft..



Mina ♥




Yassie liten badar tunna



Gullunge! ♥


Glada vi bada tunna med faster :)


What's new?

Kanske ni vill höra vad vi har haft för oss de här senaste tiden. Here we go; vi har fått sommarlov, alla tre. Dottern är på fammodagis istället då mamma och pappa jobbar. Jag har fyllt 18, fått körkort och håller på att förbereda mig för att senare i höst både jobba, gå i skolan och även vara mamma. Här är det fulla rullar med andra ord.

Jag har 1-2 veckor kvar av sommarjobbet och sedan ska jag faktiskt unna mig själv och ha lite sommarlov med dottern, men det betyder inte att jag inte kommer att jobba. Troligtvis börjar jag då med Mary Kay så där ska det hittas balans mellan jobb och fritid. Men nog ska detta gå riktigt bra. Vi går faktiskt mot ljusare tider och i sinom tid kommer vår ekonomi att få en riktigt bra balans där med.

Nu tänker jag lämna det så här, om ni undrar något så är det bara att fråga annars tänkte jag även avsluta detta inlägg här och söka fram bilder som jag kan visa er, bilder är ju alltid roligare än text!


Another new beginning.

Jag har haft en liten paus från bloggandet nu i ett par månader, jag vill ju känna att JAG VILL BLOGGA NU och inte att jag måste blogga.

Sen bloggnamn, oj harry vad det är svårt att komma på ett namn som man vill ha som visar lite vad bloggen handlar om. Us and Life är väl ett namn jag någorlunda är nöjd med, sen hoppas jag ju att jag börjar tycka om namnet med tiden.


RSS 2.0