Flashbacks.

Inatt kändes det som om dottern var nyfödd igen, känslig för minsta lilla rörelse. Jag minns hur lite plats jag kunde sova på, hur stilla jag kunde vara. Inatt var vi där igen, dottern tog upp hela sängen (vi har en xxxl säng) och var känslig för minsta lilla ljud och rörelse. Så ni kan gissa hur trött och sjukt jag har, lite överallt! Orsaken varför dottern är likadan som då hon var nyfödd: Vi försöker avvänja tutten, idag går vi in på dag 3. Och det har gått finfint än sålänge, duktiga Yasmine!

-


And it goes like this.

Jag steg innanför dörrn 04:00 inatt, slängde av alla kläder och bokstavligen dök under täcket, några timmar med sömn senare är jag fit for fight för en halv dag i stan med Bästaste L & T.

See ya!

Back in Black.

Jag har tagit bort mitt hemska utväxt, jag har numera svart hår and i like it! Sen märker jag att livet som mamma känns jäkligt konstigt utan att ha barnet hemma. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra eller hur jag ska bete mig, sjukt ju! Jag som en gång var en helt vanlig ungdom, vet numera inte hur man är en helt vanlig ungdom.

Sen ikväll ska jag krama Mr Backlund och Tommy, biljontals gånger och låtsas att dem är Yasmine, bra så.

Cause I really miss you.

Jag dog lite när jag lämnade av dottern idag, trodde ju att jag skulle få en kram, eller åtminstone ett "hejdå mamma" men icke. Min lilla flicka är stor nu. Självklart är jag glad över att hon trivs så bra i dagis och inte blir så där skrikig och ledsen när jag lämnar av henne men att hon skulle vara så där, buuhuu. Om jag skulle ha vetat det förut så skulle jag aldrig ha låtit henne gå i dagis, nej skämtåsido.

Söndag, söndag, snart är det söndag. Mammas lilla hjärta kommer hem då

Men så länge ska jag försöka att underhålla mig med allt och inget. Alltså ut och låtsas vara ungdom igen, lättare sagt än gjort.

Suck.

Fyfan för morgondagen och lördagen, fyfan vad hemsk det kommer att bli utan dottern. Jag kommer att gråta så att tårarna sprutar till andra sidan jordklotet, inte okej. Jag är så ledsen nu att jag inte riktigt vet någonting mera.

Cry baby!

Jag har haft ett par riktigt jobbiga dagar. Glad ena minuten och ledsen andra, arg tredje. Växlande humör och nu ligger jag och bölar. Orsak: finns ingen, bara känslan av ensamhet och helt jäkla tom i kroppen. Sjukt. Jag förstår inte riktigt varför jag vill gråta eller gråter hela tiden, glädjetårar, ledsna tårar och blablabla.. Tungt. Nu vill jag bara ha en kram. :(

Skrivet av en mycket trött mamma

Idag fick jag träffa bästaste Backlund, long time no see och ärligt har jag nog saknat hans dåliga skämt and all that. Även inspekterat hans bil och den fick väl godkänt, fyfan vilken fin bil alltså! Nu ihelg är jag ledig, utan barn, just me vilket känns kakka! Sen att skolan har sugit ur all min energi gör ju saken inte bättre. Nå iallafall en lonkero ska jag nog avnjuta imorgon med Mr. Backlund och säkerligen några andra. Krogen får kiss my ass eftersom jag längtar mer efter sömn. Sen är det också inplanerad att besöka amarillo för god mat och dejt och en smörgåstårta funderar jag också på att slänga ihop. Många bollar i luften, som vanligt.

Godnatt.

Dottern ligger och snarkar, själv är jag så trött så men lyckas aldrig hitta sömnen. Dum som jag är börjar jag knappra på telefonen, sitta vid datorn and so on. Sen så ligger jag där i mörkret och hoppas på att somna men så gör jag det ändå inte utan tittar vart 5 minut på klockan och räknar ut hur många timmars sömn jag får, sjukt!

1314179444_large


Sovdags.

Är så uttråkad att det inte äns är klokt. Ligger iallafall nu i sängen och nattar dottern, vackert så! Imorgon är det skoldag från 8-15:45, uäk! Kan inte riktigt fatta hur skolled jag redan har hunnit bli, och skolan började förra veckan. En såndär what the fuck moment?! Det är väl mest det att stiga upp omänskligt tid, and all that som får mig att vilja spy. Lättaste för mig är ju att flytta till J:stad men bästa för dottern är ju inte att behöva byta dagis nu och sedan efter 2 år igen.

En ny man i mitt liv.

Nånej! Aldrig, hujjeda mig. Someone Special är någon som vill hålla sig borta från bloggen. Därav inget riktigt namn på personen. Så kallhjärtad är jag inte, jag älskar och bryr mig ännu om dotterns far and that's that.

Men personen är en viktig människa i min och dotterns liv, en som jag kan lita på och prata om allt från mens till vilken chokladsort jag tycker bäst om.

Stänga datorn.

Min dator håller på att dö, långsamt men säkert. Den ger upp lite varje dag och jag har försökt att vara så ekonomisk och positiv men nejnu, nu är det dags att låta denna pucko dator dö! May it rest in peace, typ. Kanske inte ännu men snart så. Jag har som säkert många andra funderat på att köpa en Macbook Air och jag är fast vid det beslutet och vill inte ha någon annan dator. Snart kommer jag att få vara en mycket stolt ägare till en Macbook Air, dreams come true ;)


Hej kärlek!


Det är ju inget mindre än Jeffrey Campbell skor.


Because We Are Worth It.

Vet ni hur lätt livet känns nu? Mest ekonomiskt. Ja, jag var till banken idag, skrev på ett par papper och blev därefter några hundralappar rikare. Ska vi göra en via bloggen High Five or what?!

Ojaa, sen så tittade jag, dottern och someone special på FAST FIVE igår- loved it! Bättre sent än aldrig och den får nog högsta möjliga poäng av mig, längtar till nästa för en fortsättning kommer det att bli sådeså även om jag så måste göra den själv. Jag skrattade, hade adrenalkick vart femte minut och tänkte böla ett par gånger, värt att ses!

Men det var definitivt inte det jag ville säga, utan nu känner jag att jag och dottern har varit så awesome så vi får unna oss något. Eller mycket. Eller rättare sagt, all cred till min dotter, det är ju hon som är duktigast ju! Så jag pratade med hennes far earlier och bollade lite idéer eller egentligen så frågade jag om det gick bra att jag tog dottern på lite shopping nu på Fredag (Japp, Yasmine är officiellt ingen bebis längre, hon väljer själv vad hon vill ha, typ) Föreslog även att han bra kan komma med om han ville, så får han också vara med och välja ut lite grejer åt dottern, hon ska jo b.la ha en mapp och all dess saker. Så det är lite oklart ännu, although det är bara Onsdag imorgon, no worries m.a.o

Ordinary Day

Ja för att dottern tog natten redan vid 17:30 snåret.
Nej för att det bara är Onsdag imorgon.

Idag, har det varit en helt vanlig skoldag. Jag har skrattat, surat och haft inspiration och motivation som bara händer högst 3 gånger per år så tummen upp för det. Ännu till att det bara tog några timmar för mig att komma på hur jag vill att min kappa ska se ut är ju FAB!

Även fått ta emot fina komplimanger idag så dem kommer jag att leva på länge. Vi har det bra, jag och dottern. Tacka vet jag fina vänner som ställer upp även fastän de egentligen inte behöver det, love you guys big time, long time, every time! ♥

Nattar dottern.

Försöker att natta dottern nu men hon är lite upp i varv och fascinerad över att ha hittat så många nappar och älskar sina nygamla skor hon har fått ärva av min kusin Isabella. Så jag har på känn att nattandet kommer att ta mer tid än vanligt.. zzZzz mamma är så trött ju!

Lax i ugnen.

Dottern tror att vi ska äta glass till middag när jag säger lax som även kan tolkas som glass. Sen att hon ännu är sur över att pappa tog tv:n är en annan femma. Roligaste var när hon hade vaknat från hennes powernap och sa "var är pappa? pappa är borta! tv??" och sen traskade hon ut till vardagsrummet och såg att tv:n inte hade kommit tillbaka, gav mig en blick och sa "ucko pappa" och med ucko menar hon pucko.

Ja, tänk vad mycket man får vara med om när man har en liten hemma. T.ex när jag trodde att någon hade kommit på mitt kluriga lösenord till Facebook, men så tittade jag bak och såg att dottern hade loggat in på min FB via telefonen. Eller som inatt när hon mittiallt satte sig upp i sängen och sa "mange mange" Oj älskade unge! ♥

Roliga händelser men såna här gånger känns det även tungt att inte kunna ha någon att dela det med.. Sjukt jobbigt!

Dyster Söndag.

Vädret suger idag, och jag har fått huvudvärk av att ligga och titta på film. Dottern däremot är fit for fight inför kvällens myspys! Imorgon är det en ny vecka igen, förhoppningsvis går denna skolvecka fort förbi. Annars får vi besök av someone special någon gång denna vecka, roligt! Sen ska jag iväg på några bankärenden, så kanske pengarna börjar rulla in igen ;)

En ny LG 50" Plasma-TV PW450N finns högst upp på vår Need-To-Have lista. Jag har bestämt mig för att uppgradera till en ännu större, 50 tums. Så nu ska jag prata lite med mamma och pappa och sen så ska jag försöka att antingen få med mig syster + gubbe eller Mr Backlund och Tommy. Förstnämnda är väl lite lättare att övertyga ;)

Dottern har varit en aning sur och visat sin värsta sida idag när pappa kom efter tv:n, jag skrattade i smyg och märker att det syns bra tydligt vem som är hennes föräldrar.

I wouldn't.

 

Tumblr_lpu0kf3cue1qmjkvco1_400_large

Mitt hjärta blöder.

3010393173_1_5_f7aqxm3k_large


Fantastiskt!

Det var konstigt nog lätt att stiga upp imorse, jag känner mig som en ny människa. Och det bjuds på så mycket spännande saker just nu så visst ska det gå bra detta. Hemkommen från butiken, träffade på Tommy Boy och kärleksparet (André & Sassa), roligt. Killarna var taggade för utgång ikväll!

Dottern var däremot blyg
eller kanske hon ännu var trött från powernappen. Men nog busade dem med henne för det och före vi började traska hemåt fick dem nog henne att skratta. Finfint.

Ikväll kommer Fast and Furious, Tokyo drift på tv och det ska vi titta på med massa gotta, mys! Finns inget som kan slå mys med dem man älskar mest, sen att kanske someone special dyker upp gör kvällen bara ännu roligare.

Det blev mest en fluminlägg nu dels för att dottern vill ha mamma för sig själv och dels för att min pucko dator är pucko.

Friday, baby!

Så himla skönt med helg. Skolan har varit lätt idag om man bortser från hur kallt det har varit i klassen. Dottern grät inte imorse när jag lämnade över henne, finfint!

Nu ikväll vet jag inte vad vi har för planer, antingen blir det juthbacka eller så kompishäng. Ska se vad Sassa, Tommy och André ska göra ikväll. Om inte blir det en hemmakväll, duger faktiskt gott och bra för oss det med.

People whom you love.

Jag tackar, mina mycket älskade vänner, familj och släkt, allihopa som känner sig träffad. Vi, dottern och jag är mycket glada och tacksamma över att få ha er i våra liv, lucky us.

Antingen har ni märkt det eller inte, jag och dotterns far har separerat. Han jag här på bloggen allt som oftast kallar vid namn: Mitt hjärta, min man, gubben and so on. Denna gång föralltid. Sad but true. Sånt är livet och jag måste acceptera det and get over it, simple as that. Lättare sagt än gjort men med skolarbeten, hemsysslor och sen att vara ensamstående mamma igen (men nu på fulltid) tar upp allt tid att jag knappt om knappt hinner tänka mera, vilket jag tycker är skönt, dels för att jag inte skulle orka och dels för att det är dottern som står i fokus inte jag!

Sen så faller alla kompishäng bort, vilket är trist men jag kan alltid sätta dottern i bilen och brumma dit där vännerna är, men dagarna blir allt för långa så det kommer att hända sällan. Så dagarna börjar löpa på och allt går efter rutiner, typ. Enformigt, men skönt. Semester kan man ju inte ha hela tiden.

Men annars, vi saknar och saknar, kanske gråter (jag) mest hela tiden men vad hjälper det? Har ni spydiga kommentarer gällande splittrandet kan ni save it, eller för all del, säg det öga mot öga for a change. Om inte, save it. För senaste gången jag checkade så var det bara jag och han som hade ett förhållande, ingen mer även fastän det fanns de som bra gärna la sig i. Men, det var vi två så egentligen hur mycket bullshit ni har, save it.

Sen tillägger jag, till de som känner sig träffade. Att spilla spydiga kommentarer just to defend någon (när man inte äns har ett skit med saken att göra fastän man mer än gärna vill ha det) är meningslöst. Really, vad får man nu utav det? Vilket får mig att tänka att jag nog måste ta reda på om varför ett testament ska göras, allt fakta, om något händer mig vill säga.

För att inte göra detta inlägg too sad så tackar vi ännu en till gång åt people we love.


Otroligt skönt!

Känns så bra att kunna pusta ut och inte behöva tänka, oj vad här måste städas! Och visst nämde jag att det är Fredag imorgon, skulle kunna ta en glädjeskutt för det också.

Det är Juthbacka marknad
denna helg, jag överväger att åka dit med dottern, bara för att hon ska få se något nytt och roligt och sen så säljer de godisnappar där och dom älskar hon, mamma herself älskar godisremmarna så två flugor eller kanske tillochmed tre flugor på en smäll, awesomeness.


Some people never change!

Jag kan inte riktigt beskriva hur ledsen och besviken jag är, framför allt arg. Arg på mig själv! Herregud.. Känner mig som världens dåligaste mamma på grund av hur en viss person behandlar dottern, hjärtlöst. Se så, här ligger jag och gråter igen, som om gråtdagarna inte hade räckt. Nu börjar allt om igen.

Your Betrayal


New Hairdo.

Här får ni några dagar gammal bild, dottern har fått sitt pannlugget klippt. Tror nog att hon tycker att det är skönt att kunna se ordentligt igen. Sötis! ♥

To never give up.

Jag är tillbaka, fit for fight.

Vi har fått ordning på livet och är tillbaka till skola och dagis. Även om det är fruktansvärd tungt att stiga upp på morgonen efter att ha vakat nätterna så tar vi eller jag iallafall mig i kragen och drar oss alla till skola/dagis. Idag kände jag att det var dags att ge denna lägenhet vad den förtjänade, städning. Sagt och gjort nu sitter jag i en något så nära skinande ren lägenhet, otroligt skönt!

Dottern har lärt sig mycket den här senaste tiden och har fått mycket beröm från dagistantorna, så jag är en mycket stolt mamma. Nog för att jag alltid är stolt över henne för hon är ju så duktigt. Potträningen behövde jag inte äns "tvinga" henne till, utan hon började blöjstrejka och sen dess har hon verkligen varit duktigt med att kissa på pottan, nummer två har hon inte riktigt kommit underfund med, men snart! :)


-

Saknad och Smärta.

Bloggpaus.

Jag tar ledigt nu från bloggen. Mycket har hänt och jag orkar inte dra upp hela alltihop här. Imorgon ska jag till HVC för att se hur allt ligger till. Jag mår så fruktansvärt dåligt och känner mig spyfärdig hela tiden.

Last!

Så var vi här igen. Sommarlovets allra sista helg. Det nalkas inflyttningsfest, men jag och dottern far till svärföräldrarna i Nkby istället. Inte det bästa att ta med dottern till en fest med fulla människor.

Världens stoltaste Mamma!


Hemkommen från en trevlig kväll med Tommy och Backlund. Före vi skulle och checka in deras lägenhet for vi till Prisma, de skulle ha en mikro och vi var ute efter blöjor! En big pack blöjor blev det och en rosa potta åt dottern, endast 23€ för det kalaset! Ivrig var hon över att få testa pottan och det fick hon när vi kom hem till T's och B's. Jag hade ju inte förväntat mig att hon direkt skulle kissa eller något, bara sitta där. Men HON GJORDE DET! Duktiga Yasmine kissade för första gången ever på pottan, jag är så otroligt stolt över henne! Vi har ju inte riktigt satsat 100 procent ännu på potträningen utan bara frågat om hon vill kissa på wc:n, sen så har hon själv viljat sluta ha blöja. Med andra ord så har vi en så duktig dotter så! :)

Är det redan Fredag?

Helt otroligt, om några få dagar börjar både dagis och skolan igen, buuhuu. Men vi kämpar, 2 år kvar och sedan plussar vi dit många år till för en högre utbildning och en annan riktning. Så vi måste ju passa på att njuta av att ha våra föräldrar så här nära, det är lyx för dottern att få träffa sin mommo/moffa eller fammo/faffa närsomhelst, även fastän vi borde få en spark på rumpan över hur dåliga vi har varit med att pricka in träffar!!

Sen så vet jag att jag riktigt påriktigt suger på att uppdatera bloggen, men tidsbristen och bloggandet ligger inte så högt på min lista, det tackar jag nästan för. Roligt ändå att se att ni läsare ändå ökar! Sen så funderar jag på en frågestund, vad tycker ni? Är det dags att ha en eller vet ni allt ni behöver veta?

Annars vill Tommy Boy att vi kommer till J:stad och det gör vi väl, säkerligen kvällens planer, men sen undrar jag om du, Mr Backlund kommer att vara där? Kommer du?

I'm addicted!



Jag vet inte med er men själv älskar jag tatueringar. Dom är så fina med måtta förstås! Jag trodde att jag bra kunde nöja mig med 1- Y:et men icke. På bilden där ovan ser ni min andra, och igår kväll kom jag på hur min 3jde ska se ut och var den ska sitta. Tatueringar är lite beroendeframkallande.

Men jag har bestämt att inte göra den förrän gubben gör sin.

 


Klippa gräset.


Så här hittade jag dottern förr idag.


Nu senare ikväll så var det bara roligt att få sitta på med pappa när han klippte gräset.

Egentligen skulle vi inte alls ha behövt klippa gräset men gubben tyckte att det inte skulle vara så skönt eller fint att komma hem från en semester och se det långa gräset. Han är så duktig, min man.

 


Aktiv!

Jag känner mig riktig aktiv idag, inte en sekunds vila har jag tagit förrän nu. Men nog finns det att göra i en så stort hus som denna med ett litet barn som älskar att dra ut allt hon hittar och sen så vill jag ju så jätte gärna bo i ett stort hus med ett stort tomt och tycker att det är awesome med hemsysslor bara för att. Konstigt, jag vet.

Sen att jag har bakat
en banoffee pie är ju ännu mera awesome och att vi får sitta i badtunnan snart, jeij. Var just och fyllde på med ved där och fick någonting i ögat så jag sitter as we speak och påtar i min stackars öga. Dottern lämnade vi i bilen för att sova, hon somnade nämligen när vi var hem efter mer kläder och bensin och eftersom klockan är så pass mycket kommer hon högst att sova i 15 minuter till. Bra så.

Nånu ska jag ut och vara lite karo!

Ps. Idag vågar jag ta chansen att ta med iPhonen till badtunnan, eller ja, ta lite bilder före jag hoppar i själv! Ds.

Fint.

Vi har nu varit hem en sväng och jag ska strax sätta igång tvättmaskinen och diskmaskinen, sen efter ska jag dammsuga lite här. Annars då, jag håller på att baka en paj och badtunnan håller på att värmas upp. Vi var nämligen hem till min mommo och morfar efter lite ved så ikväll nalkas det bada badtunna, Yasmine ser mycket framemot det, vi också för den delen. Kommer att vara så skönt, så.

Nu hör jag
att gubben har startat igång gräsklipparn så Yasmine är väl nöjd hon när hon får vara med. Jag ska passa på att ta lite bilder nu ikväll så att jag har något att visa åt er. Men annars har vi det riktigt kiva här.

Mitt hjärta smälter.




Där har ni två bilder från förra helgen, min telefon ville inte samarbeta så det blir nog bara dessa två då. Jag ojjar mig lite över hur lycklig lottade vi är att våra vänner faktiskt älskar Yasmine så otroligt mycket och hur de bryr sig om henne. Och att jag bra känner mig trygg med att låta dem agera barnvakt om jag har något som måste göras.

 


Fort fram.

Onsdag, redan. Sista sommarlovs veckan går fort, för fort. Det känns som om jag knappt skulle ha gjort någonting annat än att vakna till en ny dag. Iallafall kommer vi att sova här i byn far far away 1 natt till, vilket betyder att imorgon far vi hem till reality. Men idag tror jag att det blir en sväng hem efter tvätt så att vi får tvätta lite kläder här. Måste ju känna hur jäkla skönt det kan vara med att få tvätta kläder och sedan torktumla direkt efter istället för att sitta och vänta i flera timmar att dem ska torka av sig själv.

Bloggsemester

Jag har tagit en kort bloggsemester, haft två sköna familjedagar med mina hjärtan och bara njutit. Men imorgon är det nya tag så vi hörs då! :)

Flyttar.

Nånu är vi i byn far far away, här ska vi vara i ett par dagar. Kommer att bli skönt att ha ett stort tomt att röra sig på, uppskattas verkligen av små fötter! Städade lite när jag kom hit, packade upp mat etc och nu sitter jag i soffan och vilar lite, vackert så.

Everybody sings along!

Jag vet att jag inte har varit så aktiv de här senaste dagarna men varje gång jag har försökt skriva så låter jag bli, varför? För att varje gång har jag kommit in på ämnet om hur glädjedödande, löjliga människor det finns. Så ni förstår väl varför jag inte har orkat visa något livstecken. Ibland är det bäst att inte säga något alls.

Nå hursomhelst
, om jag uteslutar allt skit så har vi haft en både livlig och lugn helg. Dottern har hunnit lära sig så otroligt mycket denna helg och bara älskat all attention hon fick av Tommy och Backlund, vackert så! :)

Visst har jag
några bilder att visa men for now får ni bara se denna på dottern och Tommy, tills vidare. Vi hörs senare idag!

 


Packat väskan.

Svärföräldrarna o. Company åkte iväg för ett par timmar sedan, sen dess har vi hunnit fara hem till Backlunds efter kläder åt honom, lite ved, tillbaka till Oravais igen på kaffe och hann även handla mat, packa lite kläder och sånt förrän vi styrde kosan tillbaka till byn far far away.

Så, nu sitter vi här.
Mina hjärtan och Backlund är ute och försöker elda igång badtunnan, själv sitter jag här inne eftersom det är så fruktansvärd dåligt väder därut och jag passar på att ta lite egentid. Vi blir med andra ord karvatbor en liten tid framöver, agera hund/katt-vakt, passa huset och vattna blommor etc. Kommer att vara roligt att se hur det kommer att gå nästa vecka när vi bara är lilla familjen här, i ett så stort hus. Hoppeligen, riktigt bra. Några bilder har jag inte att visa, ännu. Men snart, så.

Godnatt

Tänkte kika in här för ett sista inlägg för idag, väckarklockan är på Och vid 8 snårer börjar en ny dag. Humöret är bra mycket bättre än förut, tack vare snälla Backlund. Jag är, som jag har skrivit många gånger förr, så otroligt tacksam över att ha så underbara människor i mitt liv, ni vet vem ni är! Nåja, nu ska gå ut tillbaka till killarna och fortsätta titta på Entourage. Synd att Tommy boy arbetar imorgon, annars skulle det ha varit awesome med pyjamas party med mina tjejer ;) I helgen tar vi nya tag. Annars måste jag tillägga att dottern har börjat drömma madrömmar igen, vi som hade blivit bortskämda med lugna sköna nätter. Nåmen nu, socialisera mig!

-

Tumblr_lpdwcfpb4l1qaplylo1_500_large


Sönder.



Idag har jag fått umgås med mina kära vänner men allt känns så jäkla hopplöst. Tacka vet jag att dagen snart är slut och att jag i princip kan gå och lägga mig nu om jag så vill. Jag är så trött på bullshit och ibland undrar jag vad jag egentligen har gett mig in på. Nu ska ni inte tro något om att jag ångrar Yasmine, för det gör jag verkligen inte. Hon är det bästa i livet, min lilla hjärta.

Jag ska boka in en deep shit talk med de två som är på bilden ovan, snarast möjlig. Jag håller på att gå sönder, man kan inte hålla allt inom sig själv..

 


Nerds and other stuff.


Vi har inte dött eller något utan jag har bara inte haft tid och när jag hade tid så krånglade datorn, nog för att den gör det nu också men jag försöker ändå, har lite mer tid än förut så. Hjärtat har kommit hem från jobbet, tidigt, igen. Jag har hoppat i duschen och var fem före att gå ut nakupelle till vardagsrummet efter bodylotion men hann stoppa mig själv när jag hörde en annan röst och det var ingen mindre än Mr Backlund himself.

Nåja, nu är jag iallafall påklädd och dottern är glad att ha fabbo Backlund hos oss, han är ju alltid så snäll mot henne så. De sitter just nu alla tre, ute och leker med sina iPadar. Yasmine sitter väl där och påtar lite här och där, vackert så!


This is totally going in my blog!

Tumblr_lmr9jiotau1qzado8o1_500_large

Tobbe tycker att bloggandet börjar gå lite i överdrift för mig, det gör jag också. Faktiskt, det var.. hmm.. jag har aldrig bloggat så här överdrivet mycket någonsin. Och med bilder på nästan varje inlägg. Duktigt! Motivationen finns och sen att jag har blivit riktig bra att ta bilder (även om det är kamera bilder) så är det ju kiva.

Som tur tar ju inte bloggen så mycket tid, jag bloggar när det finns tid över, oftast på kvällarna slänger jag in några inlägg bara för att jag vill. Och det känns skönt att inte behöva tänka på bloggen som ett måste utan det är någonting roligt. Förhoppningsvis fortsätter detta och att ni ger mig lite feedback :)

Personligt meddelande..

Till mina kära som jag träffar allt för sällan eller alla mina kära i överlag:

Kan vi pricka in en date, snarast möjlig?
Jag skulle mer än gärna vilja höra vad ni har gjort i sommar och vad ni har för planer inför hösten. Jag saknar er alla helt enkelt.

Sen så börjar Yasmines födelsedag närma sig, och då vill jag samla ihop alla awesome människor som hon älskar, mer eller mindre (lika mycket). Okej, det är en stund till November, men bara så att ni vet. Sen så fyller Tobbe däremot snart (oktober) - Okej, jag går för fort fram. Men bara så ni vet. Jag hör av mig då till .. i princip alla.

Littlest Things.

Tumblr_lmfj4t7fpn1qdgxcoo1_500_large


Gullunge!


Vår lilla busunge! ♥

Så här brukar det oftast se ut när jag försöker ta en bild av Yasmine, hon är inte en riktig big fan av att bli fotad om inte hon ser sig själv då så det blir oftast suddiga eller så här. Hennes hår har växt, som jag säkert har skrivit (minns inte längre eftersom jag oftast mer eller mindre blir avbruten när jag försöker blogga mitt på dagen, detta blev världens längsta inom parentes grej, sori)

anyhow
, funderar jag att klippa hennes pannlugg nu, håret får gärna växa mer men pannluggen måste vi nog göra något åt, stackars flicka ser ju knappt någonting längre när håret skymmer ögonen. Inte konstigt att hon går in i väggen hela tiden!! Näe, det gör hon nog inte, men hur roligt skulle det inte se ut om hon helt plötsligt skulle göra det?

Jaja, jag är trött och har världens dåligaste humor, sori igen.

Tack för en fin kväll!

Det var inte alls meningen att jag skulle ut på villospår idag, men jag var ändå! Kände att jag behöver dessa kompistid just nu när allt känns så hopplöst. Så sagt och gjort, idag har vi varit och hälsat på ingen mindre än Mr Backlund himself. En fin kväll, med massa skratt och funderingar. Jag har så awesome vänner så att det inte är klokt!


Dottern var så nöjd när hon fick träffa Backlund eller Backo som hon så vackert har döpt om honom. Och oj så glad hon blev när hon såg att de hade hästar där så vi tog en snabb visit till hästarna, dottern var så nöjd så! Sen gick vi in på kaffe, dottern inspekterade huset från topp till tå och visst blev den godkänd. Hon hann även bli bästis med hans mamma, så medan vi drack kaffe gick hon till vardagsrummet och sa "Hej, Hej, Hej... Hej.." - Älskade unge!





En riktig 10poängs kväll med det. Jag är mycket tacksam över att ha dessa 3 knasigaste killarna som mina allra bästa vänner. Bros over Hoes! (Visst Backlund, mr-i-love-one tree hill :))


Och såklart suddigaste bilden på dottern när hon sitter och checkar läget på Facebook!


Sen så försökte vi planera helgen lite, det lämnade såklart på hälft men förhoppningsvis blir det en bra helg ändå. Annars hann vi även på grillmat före vi styrde kosan hem och jag kommer nog aldrig att äta grillmat mera. Kom underfund med att jag och grillmat går inte ihop. Det slutar bara i illamående och huvudvärk, så jäkla synd för grillmat är ju så god! Sen gäller samma sak med skräpmat, sucks.

 


Idag har vi..

Lilltjejen har tagit sin middagsvila och nu har mitt hjärta kommit hem från jobbet, tidigare än väntat, roligt. Anyhow har jag och dottern haft besök av svärmor/farmor idag, roligt det också. Vi hann med en pratstund och beställde lite mer kaffe hem åt oss.

Så om ca 1 vecka får vi dricka gott kaffe igen, och massa goa tilltugg, längtar! Nackdelen med att ha en espresso maskin är att vanligt kaffe suger. Nog om det, vi ska agera hund/katt vakt nästa vecka, kul!

 


Så mycket!

Det är så mycket som måste göras nu inför ett nytt skolår. Jag var nyss in på FPA's hemsida och läste lite, blev inte alls klokare. Vi har en hel del papper att fylla i, göra ändringar etc. Och sen att det faktiskt är via FPA, gör saken inte enklare. Väntetiden per telefon är en halv evighet och sen så om man har tur så kommer man fram till någon där, men så visar det sig att personen inte kan svenska och blablabla! Väntetiden när man är hos dem är ju en hel evighet. Eftersom våra ärenden dit är viktiga och underlättar våra liv så måste vi faktiskt bara sitta och vänta på vår tur, annars blir de ju inte gjorda! Så när gubben kommer hem ska vi pricka in en dag och åka iväg dit. Jag längtar inte!

NRJ






Sleepy Time.



Oj hohho, kvällens nattning var nog inte lika lätt som den brukar. Yasmine var övertrött så resultatet blev gråt och "vill inte". Men efter 10 minuter så somnade hon, med kläderna på. Ska låta henne sova ett par minuter till och sen blir det blöjbyte och klädbyte.

 


SMILE!



These days är det nog svårt att få Yasmine att fastna på bild, utan att det blir suddigt. Men även om denna är suddigt så ser ni ju hur glad hon är ikväll, sötis! Och långt hår har hon även fått. Mitt mammahjärta blir så varm varje gång och skrattar, ler eller pratar. Hon är så duktig, min dotter. 1 år och 8 månader och kan så mycket.

 


Nom nom Pringles.




Till butiken.

Vi har haft som ni sett Tommy på besök, nu har han åkt till J:stad för att skriva på ett hyreskontrakt, sen senare kommer han hit och umgås lite till före han far hem. Så efter att han for, klädde vi på oss och traskade iväg till butiken för att handla mat. Nu är vi hemma och Tuubi är här istället.



En helt okej Tisdag har vi haft med andra ord. Det börjar så småningom bli läggdags för Yasmine, märks på henne så bra att hon är trött. Gnällig och gråter för minsta lilla. Imorgon ska vi träffa svärmor, long time no see och no speak. Så dottern ska ju vara fit for fight vid 12 snåret imorgon, jag också för den delen. Men först blir det att städa undan lite grejer och diska före jag går och lägger mig.

 



Hanging out with..


My love


And my awesome best friend Tommy!


Chocolate Hearts.



Ojaa, alla gäster på bröllopet fick dessa små gulliga chokladhjärtan. Vi tog hem några åt Yasmine och hon älskade dem. Själva smakade vi på dem på bröllopet och visst var dem goda! Fina och goda, nomnom.

 


Sleeping Beauty.



 

 

Vi har varit ut och lekt hela dagen, så nu är lilla vännen så gott som trött. Saknar pappa gör hon också, så i väntan på att han ska komma hem får hon powernappa en stund! :)

Little princess.



Dottern fick en prinsess klänning av Faffa och Fammo Stina när vi var dit ihelgen så igår fick hon använda den och vad glad hon blev. Vår lilla prinsessa i sin prinsessklänning ♥

 


The Most Precious Jewel Is My Daughter! ♥

 

 

 


Awake!

10:25 steg dottern upp, jag snoozade i 5 minuter. Nu har vi hunnit äta frukost och sitter och tittar på tv just nu. Idag ska jag traska hem till mammas vid lunchtid, förhoppningsvis hitta något att koka ihop så får vi luncha med moster E! :)

Bara en.


Bara en blev till
tre inlägg, nu ska jag faktiskt gå och sova en stund, bara för att jag vet att om inte jag gör det så kommer jag att vara jävligt sur senare idag pga av trötthet. Jag har ändå ingenting bättre för mig just nu och sitta framför datorn tänker jag inte göra mera än så här. God morgon på er alla som har börjat er dag, själv ska jag somna om! :)

I never thought.



Det finns inget
som toppar en förlossning och jag älskar att läsa om andras. Det är så himla roligt att få en liten syn hur de upplevde det. Mitt var ett helvetes smärta dos, och sen blev den värre och värre men slutade som tur helt bra. Snart är det 2 år sedan och den där helvetes smärtan jag upplevde då, vet jag inte hur det känns längre.

Min smärttröskel är så gott
som lågt. Så en hel del smärta fick jag känna men än idag förstår jag inte hur jag inte kunde känna av den där långa nålen de trycker in i handen på en, och inte skulle jag riktigt ha märkt av den om inte barnmorskan skulle ha sagt "Oj, det blev väl lite klottigt."

Igår kväll före läggdags läste jag Annikas andra förlossningsberättelse. Lite flashbacks och i slutet när Annika skrev om att de rörde och påtade på henne där nere pga moderkakans delar kände jag faktiskt hur ont och obekvämt det var. Jag fick nämligen också vara med om det, det var inte pga moderkakan för mig utan för att jag blödde så enormt mycket och de hittade inte varifrån. Och sen känslan när man känner sig så svag så att man knappt kan hålla i sitt nyfödda barn, usch. Men min förlossning slutade bra och det gjorde Annikas också, tur det. Gå in här och läsa om förlossningen och ojja er över alla fina och underbara bild som blev tagen under förlossningen :)



Holding hands.



Den obligatoriska Qtime med mitt hjärta på kvällen. Jag och mitt hjärta tittade film och smaskade godis, en finfin avslutning på kvällen. Det är så underbart hur min hand passar på bra i hans. Mitt hjärta har bytt jobb, så nu slipper vi den där äckliga lukten när han kommer hem men nackdelen är att han kommer så sent hem så vi hinner faktiskt sakna honom något enormt! Men looking on the bright sight, vi får bo som en familj nu. Så det gör inte så mycket att han kommer hem lite sent, vi hinner bra kramas före natidags.

 


När jag ändå är..



När jag ändå är uppe så här tidigt tänkte jag slänga in ett blogginlägg. Jag steg upp 05:30 helt frivilligt och lagade frukost och kaffe åt min man. Så nu är jag så där lagom pigg men ändå trött. Tur att Yasmine sover ännu så jag också får lägga mig ner i sängen och sova några timmar till.

Känns väldigt kiva att ha en dotter som älskar att sova när hon väl sover så no harm there. De där tidiga morgnar som jag läser hos andra mammabloggar har jag inte riktigt fått ta en del av. Våra tidiga morgnar blir när skolan/dagis börjar annars så får vi sovmorgon i princip varje dag, skönt!

När Yasmine var ½ år så kom faktiskt ett par tidiga morgnar men det tog nog inte riktigt så värst på kroppen att leka långa dagar och stiga upp omänskligt tid. Sen så har jag också försökt att få in de rutinerna genom att lägga henne tidigt för att vänta på att stiga upp redan senast 8 på morgonen, men det har hänt fler gånger att jag själv ha måste väckt henne. Så nuförtiden blir det läggdags vid 9snåret och fram, det ska sovas då och inget annat, sen får hon sova så länge hon vill, till lunchdags om hon så vill. Det är 9snåret har inte riktigt hållit nu i sommar men det finns ändå inget att klaga över.


Kompishäng.

Tumblr_lp8xgmzrpv1r0f5tdo1_500_large

 

Efter några timmar häng med kompisarna är jag nöjd, oj vad jag ha saknat dem! Och snart kommer Tiia hem, jeij. Sen ska vi även hinna pricka in en kväll med Janina och hennes lilla familj före de tar sitt pick och pack och återvänder tillbaka till deras hem.


Bröllop



En liten snekpeak på bilderna från bröllopet.


Bra att ha..

Bra att ha barnsinnet kvar! :)

 


Saknad.

Dottern har vaknat från sin allt för korta powernap men det gör inget, hon får nog vila en stund till efter maten. Vi ska strax börja baka lite bröd och laga maten. Tobbe meddelade för 1h sen att han kommer att komma hem sent så vi får äta före honom. Yasmine frågade nyss efter pappa, lilla vännen har lite drygt efter honom och när han kommer hem skulle hon ge honom en stor kram och puss. Oj älskade unge! ♥


Enjoy!



När jag ändå kommer ihåg så ska jag visa lite bilder från villan. Där vi spenderade vår helg. Ser ni den stora gräsmattan, huge och awesome för små fötter och även di stora. Grillat och gott, jag gick säkerligen upp 2 kg. Jag hann även avnjuta 2 kalla cider, 1 med mat och 1 efter att dottern hade somnat. Jag och hjärtat satt och tittade på
solen och njöt av varandras sällskap, kärlek.



Inte att förglömma T's småsyskon som är så charmiga. Hans yngsta lillasyster Ida ville vara barnvakt så det fick hon, peter pan var hon också. Dottern följde bara efter glad och nöjd. Mitt mamma hjärta var varm hela kvällen.

 


Outside.



Solen lyser fint där ute och även om värman inte är så varm så ska det ändå vara skönt att sitta ute och njuta en stund. 1-2 timmar och sedan ska vi gå in och baka lite bröd, koka maten tills pappa kommer hem. Ikväll blir det kompishäng (förhoppningsvis), god i've missed my friends!

 


Gårdagen.



Vår Söndagsmys!

 


Living life to the fullest.

Igår slog det mig; tiden går för fort fram. Dottern växer så mycket att jag knappt hinner med. Såklart har jag tänkt på det förut, men det blev lite verkligare när jag pratade med Emmi om BB i Vasa. Tänk att det snart är 2 år sedan. Jag kommer på mig själv varje kväll med att ligga och titta på dotterns baby bilder, lycka.




Inatt låg jag faktiskt pigg som en spigg och tänkte, på livet. Yasmine är nog det bästa vi har gjort. Och jag blir mer och mer babysjuk ju mer jag hör att vänner och bekanta väntar. Jag längtar så fruktansvärd till nästa barn, men den knappen pausar vi ett par år till. Sen när det är dags, ja, då kommer att bli så bra så.


Nu njuter vi av Yasmine, vi vet ju redan att hon växer mer och mer för varje dag som går så det enda vi kan göra är att dokumentera allt möjligt och njuta. Att ta bilder är nog viktigt för mig, även om jag har varit lite dålig med det nu i sommar så gör det ändå inte så hemskt mycket. Som tur tar släkt och vänner fram kameran väldigt ofta så vi har nog lite bilder från denna sommar.

 

http://images.instagram.com/media/2011/08/01/a09b3d60bab44aee87973eaed0eb1e07_7.jpg

Stolta föräldrar, det är vi. Vi kunde inte ha varit stoltare och vi är lycklig lottade över att få vara hennes föräldrar. Vara med om allt från små saker till stora. Bus, mys, skratt, gråt, lycka. Det är svårt att förklara sin kärlek åt sitt barn, det går inte, ni skulle ändå inte riktigt förstå hur mycket vi älskar och bryr oss om.

 


1 augusti 2011

Cfd317fa71a0e04dea4f0a0686e47de7_large


Livsnjutare.

Livsnjutare. Även om vi mer än gärna skulle flytta till en större lägenhet så kan jag inget annat än älska hur vi har det här just nu. Yasmine älskar att få springa runt och gömma sig bakom träden. Det är lyx att ha en lägenhet på markplan! Och kvällsutsikten är mysig, och få hålla handen med sitt hjärta är pricket över i:et!

 


RSS 2.0